Bio

Esther van der Krol (1978) specialiseerde zich op de Schrijversvakschool te Amsterdam in het schrijven voor toneel.
In 2017 schreef zij het toneelstuk Vuile was en witte lakens, dat als boekje werd gepubliceerd bij De Nieuwe Toneelbibliotheek.
Met de scène Belgisch won zij de vakjuryprijs van de Editio Debutantenschrijfwedstrijd 2017 en werd de scène gepubliceerd in Editio Magazine. De monoloog Kneedbom uit hetzelfde stuk kwam op de shortlist van het International Literature Festival (ILFU) in Utrecht. Kneedbom werd gepubliceerd in de bundel Niemand Anders, een uitgave van Het Literatuurhuis.
In haar woonplaats Amsterdam was zij een jaar als toneelschrijver verbonden aan De Tekstsmederij, een ontwikkeltraject voor schrijvers en regisseurs.
In 2020 volgde zij een reeks van acht Masterclasses bij de columnist Aaf Brandt Corstius.

Naast het schrijven tekent Esther graag comics en tekencolumns over belangrijke zaken zoals kaas, Andy Warhol, de overbuurman en een introverte rups.
In 2021 was het werk A New View onderdeel van de expositie van Publieke Werken Rotterdam. Het werd getoond in de Maastunnel en in de straten van de stad. Ook werd de afbeelding gepubliceerd in het boek Everything is Possible.
Het Depot Boijmans Van Beuningen koos het werk De gouden vraag voor de buitenexpositie Reflecties en was in november 2021 te bezichtigen.

Esther volgde de pedagogische academie voor het basisonderwijs en Master Special Educational Needs. Enkele dagen per week geeft zij les op een school in Amsterdam.