Bio

Esther van der Krol (1978) specialiseerde zich op de Schrijversvakschool in het schrijven voor toneel.
In 2017 schreef zij het toneelstuk Vuile was en witte lakens, dat als boekje werd gepubliceerd bij De Nieuwe Toneelbibliotheek. Met de scène Belgisch won zij de vakjuryprijs van de Editio Debutantenschrijfwedstrijd 2017 en werd de scène gepubliceerd in Editio Magazine. De monoloog Kneedbom uit hetzelfde stuk kwam op de shortlist van het International Literature Festival (ILFU) in Utrecht. Kneedbom werd gepubliceerd in de bundel Niemand Anders, een uitgave van Het Literatuurhuis.
In haar woonplaats Amsterdam was zij als toneelschrijver verbonden aan De Tekstsmederij, een ontwikkeltraject voor schrijvers en regisseurs.

Naast het schrijven van toneel en proza tekent Esther graag strips over katten, maar ook over andere belangrijke zaken zoals pindakaas, dromen over Shakira en een introverte rups.

Esther volgde de pedagogische academie voor het basisonderwijs (pabo) en Master Special Educational Needs. Enkele dagen per week geeft zij les op een school in Amsterdam. Ook is zij werkzaam bij de Anne Frank Stichting.