Columns

Tuinbroek

Lesbisch zijn, ik ben er niet zo goed in. Ik drink geen bier, ik heb geen kort haar. Een regenboogvlag bezit ik niet, tijdens Pride Amsterdam heb ik vaak iets anders te doen en ik loop nooit hand in hand met mijn vrouw door de stad. Onlangs bezochten mijn vrouw en ik een IKEA. WeMeer lezen over “Tuinbroek”

Koala

Anna ontmoette ik voor het eerst op het schoolplein. Ze zat ergens achteraf op de grond, weggedoken achter een boom. Ze had bruin, stijl haar en droeg kaplaarzen. Aan haar lengte te zien was ze een jonge kleuter. Ik pakte haar hand om haar daar weg te halen, maar ze verzette zich hevig en bleefMeer lezen over “Koala”

Waardig

Tijdens de eerste golf moest ik, na al die jaren, weer aan hem denken.Het was toen Marianne Zwagerman oude en kwetsbare mensen vergeleek met dor hout. Er stond: ‘Het dorre hout wordt gekapt, misschien een paar maanden eerder dan zonder virus.’ Ik was ineens weer zeventien. In de zomer van 1995 was er veel aan deMeer lezen over “Waardig”

Keet

Sinds enige tijd kijk ik uit op een keet. Zo’n grote witte pipowagen, maar dan zonder Pipo en gezelligheid, geleverd met graffiti op de zijkanten en binnenin een kudde bouwvakkers.  De keet kwam op een dinsdagmiddag. Ik weet dit omdat ik toevallig vrij was die dag, en toevallig een kopje thee zat te drinken op mijnMeer lezen over “Keet”