Columns

Als Alanis

Ik zocht naar een goeie grunge-achtige look, in het midden van de jaren ’90. Veel verder dan een boze blik en het dragen van kistjes kwam ik niet. Mijn vader noemde het scrunch, expres, zo vertelde ik gefrustreerd aan mijn vriendinnen terwijl we naar De Boerderij fietsten. Dat was destijds nog een obscure dansschuur dieMeer lezen over “Als Alanis”

De leesmap

Het was 1986 en ik had net de leesmap ontdekt. Iedere week, op dinsdagavond, kwam de leesmapman aan de deur die met een ‘Alstublieft!’ de nieuwe map gaf. Met een ‘Dank u wel!’ in dezelfde toonsoort nam hij de oude weer aan, die haastig door mijn moeder bij elkaar geraapt was van de wc. De Kuifje,Meer lezen over “De leesmap”

Keet

Sinds enige tijd kijk ik uit op een keet. Zo’n grote witte pipowagen, maar dan zonder Pipo en gezelligheid, geleverd met graffiti op de zijkanten en binnenin een kudde bouwvakkers.  De keet kwam op een dinsdagmiddag. Ik weet dit omdat ik toevallig vrij was die dag, en toevallig een kopje thee zat te drinken op mijnMeer lezen over “Keet”

Waardig

Tijdens de eerste golf moest ik, na al die jaren, weer aan hem denken.Het was toen Marianne Zwagerman oude en kwetsbare mensen vergeleek met dor hout. Er stond: ‘Het dorre hout wordt gekapt, misschien een paar maanden eerder dan zonder virus.’ Ik was ineens weer zeventien. In de zomer van 1995 was er veel aan deMeer lezen over “Waardig”

Koala

Anna ontmoette ik voor het eerst op het schoolplein. Ze zat ergens achteraf op de grond, weggedoken achter een boom. Ze had bruin, stijl haar en droeg kaplaarzen. Aan haar lengte te zien was ze een jonge kleuter. Ik pakte haar hand om haar daar weg te halen, maar ze verzette zich hevig en bleefMeer lezen over “Koala”

Tuinbroek

Lesbisch zijn, ik ben er niet zo goed in. Ik drink geen bier, ik heb geen kort haar. Een regenboogvlag bezit ik niet, tijdens Pride Amsterdam heb ik vaak iets anders te doen en ik loop nooit hand in hand met mijn vrouw door de stad. Onlangs bezochten mijn vrouw en ik een IKEA. WeMeer lezen over “Tuinbroek”