Prijzen en nominaties

Shortlist ILFU-schrijfwedstrijd 2017
Esther stond met haar monoloog Kneedbom, afkomstig uit het toneelstuk Vuile was en witte lakens, op de shortlist van de schrijfwedstrijd van het International Literature Festival Utrecht (ILFU). Vermelding op de shortlist betekende ook een publicatie in de bundel Niemand Anders.

Winnaar Editio Debutantenschrijfwedstrijd 2017
De vakjury van de Editio Debutantenschrijfwedstrijd koos de scène Belgisch, afkomstig uit het toneelstuk Vuile was en witte lakensals beste inzending van 2017. De jury (met onder andere Thomas Verbogt) zei over de scène:

“Uiteindelijk kozen we voor een tekst die ons overtuigde door een tintelende brutaliteit, een tekst die heel dicht bij ons kwam, terwijl we ver weg wilden blijven van wat er verteld werd. Een tekst die geestig was en ook absurd, maar ook meedogenloos. Een tekst die een verhaal vertelt dat op een geheel eigen wijze veel duidelijk maakt over wat de wereld waarin we leven veroorzaakt. De tekst is door twee leden van de jury hardop gelezen en in het restaurant waar we zaten, werd het steeds stiller om ons heen.”

In Editio Magazine #3 2017, waar de scène werd gepubliceerd, stond over de scène:

“Heerlijk absurd verhaal dat zijn kracht haalt uit het niet-gezegde en dat uit de mond van acteurs nog beter zal klinken dan op papier. Er is echt om de dingen heen geschreven, waardoor het verhaal allerlei betekenissen en lagen krijgt buiten wat er staat.”

Edito prijs

Foto: De Balie/Jan Boete

Uitreiking Editio Debutantenschrijfwedstrijd 2017 (vanaf 09.15 min):

ILFU 2017

Esther stond met haar monoloog Kneedbom, afkomstig uit het toneelstuk Vuile was en witte lakens, op de shortlist van de schrijfwedstrijd van het International Literature Festival Utrecht (ILFU). Vermelding op de shortlist betekende ook een publicatie in de bundel Niemand Anders, een uitgave van het Literatuurhuis.

Editio 2017

De vakjury van de Editio Debutantenschrijfwedstrijd koos de scène Belgisch, afkomstig uit het toneelstuk Vuile was en witte lakens. als beste inzending van 2017. De jury (met onder andere Thomas Verbogt) zei over de scène: “Uiteindelijk kozen we voor een tekst die ons overtuigde door een tintelende brutaliteit, een tekst die heel dicht bij ons kwam, terwijl we ver weg … Meer lezen over Editio 2017